Prodejci na Vánočním jarmarku století

Romana Jalůvková
Romana Jalůvková
06.10.2019
jarmark

Až do předvečera Jarmarku století Vám budeme představovat lokální prodejce. Bude jich opravdu hodně a věřte, že bude z čeho vybírat.

Vánoční jarmark století na Mendelově univerzitě v Brně 30. 11. 2019 budou zdobit svými stánky následující prodejci. O kvalitě jejich produktů svědčí také to, že mnozí z nich jsou oceněni značkou regionální potravina.

Sokolíci - Rodinná manufaktura
Kdo má rád pálivé, určitě by měl zavítat na stánek firmy „Sokolíci s.r.o.“, rodinné manufaktury z Brna. Sokolíci vytváří originální receptury a vaří ze sezonních a lokálních surovin, vše bez chemických konzervantů. Za své výrobky již získali ocenění „Chuť jižní Moravy 2018“.

Tradiční rodinné řeznictví Štulpových
Mezi našimi prodejci se rozhodně neztratí rodinná firma Štulpových „Řeznictví a uzenářství Štulpovi s.r.o.“, která je již třetí generací skvělých uzenářů, a která věří, že tradice nezanikne. Všechny jejich výrobky jsou zpracovávány ručně, tradičním způsobem a uzeny klasickou udírnou na dubovém a bukovém dřevě, čímž si zachovávají svou kvalitu a jedinečnost. O jejich úsilí svědčí ocenění „Chuť Jižní Moravy 2018“ a „Regionální potravina Jihomoravského kraje 2018“. Přijďte k nám jejich výrobky ochutnat.

Escargots
Nevšední zážitek Vás čeká u stánku firmy „ESCARGOTS“ Tomáše Predného, která se snaží vrátit zpět do České republiky tradici z dob první republiky a do povědomí lidí dostat jedinečné šnečí delikatesy. Díky nutričním hodnotám může být šnečí maso potravinou budoucnosti.

Zemědělské družstvo Senice na Hané
Z Hané k nám na jarmark zavítá Zemědělské družstvo Senice na Hané, které zpracovává kravské mléko z vlastní produkce a vyrábí mléčné produkty dle tradičních postupů. Jejich výrobky již posbíraly řadu ocenění.

Morogoro
Jsme moc rádi, že se u nás na jarmarku objeví také stánek studentů z lesnické a dřevařské fakulty, kteří pod značkou „Morogoro concept“ pomáhají až v daleké Tanzanii místním švadlenám vydělat si peníze na živobytí prodejem jejich ručně šitých výrobků.

Krmítko s kávou
Rozhodně se nezapomeňte stavit u stánku dvou skvělých kamarádek Květky a Petry, jejichž firma nese název „Krmítko s kávou“ a nabízí kromě voňavé čerstvě namleté kávy také frappé, smoothie, domácí ledové čaje a limonády a zobnout si můžete různé hand made cukroví a moučníky od cukrářů a pekařů z jejich okolí.

Solertus s.r.o.
Už jste někdy ochutnali marmeládu, která získala stříbrnou nebo bronzovou medaili? Že ne? U nás na jarmarku k tomu budete mít příležitost na stánku paní Aleny Melišové z firmy „Solertus, s.r.o.“, která vyrábí marmelády a další produkty jedinečné chuti a kvality. Důkazem jsou tři medaile z mezinárodní soutěže marmelád v Anglii „The World’s Original Dalemain Marmalade Awards“ a další ocenění.

Statek 3srdce
Na jarmark k nám zavítá také rodinná firma „STATEK 3SRDCE“, která se zaměřuje na výrobu netradičních ručních sýrů. Jejich výrobky jsou 100% ruční práce, mají nezaměnitelnou chuť a originalitu tradiční slovenské receptury bez konzervantů. Nenechte si ujít příležitost k ochutnání a nákupu těchto jedinečných produktů, ověnčených spoustou ocenění.

Hřebečská medovina – Ivana Bakrlíková
Na své si přijdou i milovníci originální medoviny, protože od Svitav k nám zavítá firma „Hřebečská medovina - Ivana Bakrlíková“, jejíž produkty jsou ověnčeny řadou ocenění. Věnovat se vám bude naše absolventka oboru Technologie potravin Ing. Veronika Bakrlíková, které studium na Mendelově univerzitě v Brně pomohlo ke zvýšení kvality firmy.

Syrer Morava s.r.o.
Na jarmarku se objeví také mladá firma „SYRER MORAVA s.r.o.“, která se zabývá výrobou sýrů z kravského mléka. Své produkty vyrábí výhradně z čerstvého 100% neodstředěného mléka, čímž jsou sýry plné smetany, nezaměnitelné chuti a na trhu zatím v nepoznané kvalitě. Stavte se ochutnat…

DAMODARA
Na své si u nás přijdou také vegani, kteří jistě ocení stánek značky „DAMODARA – Josef Nejedlý“. DAMODARA je rodinný projekt, který se od roku 2006 zabývá výrobou a distribucí bezlepkových veganských potravin. Jeho hlavní snahou je vyrábět potraviny jednoduché, přírodní a bez chemických přísad.

Jan Hanák – Tři Buky
Z Mohelnice k nám poprvé zavítá pan Jan Hanák se svým řezbářským obchůdkem „Tři Buky“. Pod jeho rukama vznikají originální výrobky, jako jsou dřevěné záložky do knížek, drobné dřevěné ozdůbky, či "módní" doplňky, skřítci z borovice a v brzké době snad i loutky, které momentálně vyrábí na individuální zakázku.

WOODEN-SHARK
I další naše prodejce spojuje láska ke dřevu a netradičním věcem. Až z Přerova za námi přejede firma „WOODEN-SHARK“, projekt dvou mladých žraloků. Honza a Anička vyrábí z domácích i exotických dřevin šperky, motýlky, diáře, peněženky, fotoalba a spoustu dalších výrobků. Takže si je určitě nenechte ujít!

Vánoční baňky
Co by to bylo za vánoční jarmark, kdybychom na něm neměli někoho s čistě vánoční tématikou ;-)
Těšit se můžete na paní Halynu Krybusovou z Kojetína, která se zabývá zdobením vánočních baněk a jejich prodejem. Kreativní návštěvníci si budou moci nazdobit baňky i sami.

PAVUČINA SNŮ
Kdo se rád oddává příjemnému snění, ať nezapomene navštívit stánek firmy „Pavučina snů“. Vlastní jej dvě milé ženy, které si zakládají na originalitě a věří v pozitivitu barev a sílu minerálních kamenů. Jejich lapače snů zdobí ložnice i dětské pokojíky, chrání vaše sny a harmonizují prostor. Těšit se můžete i na šperky z minerálních kamenů.

Perník – Ludmila Studená
Z Majetína u Olomouce k nám přijede perníkářka, paní Ludmila Studená, jejíž rodinná firma vyrábí tradiční perník vykládaný z dřevěných forem. Jedná se o perník dekorativní, který je vytláčen z tradičních dřevěných forem. Základní hmotu tvoří kvalitní med, mouka a perníkové koření.

DRINKIT
Protože fandíme všemu přírodnímu, rádi u nás na jarmarku přivítáme také firmu „Drinkit s.r.o.“, českého výrobce skleněných designových lahví z Jeseníků. Nemusíte se bát ani rozbití, každá láhev je oblečená do neoprenového ochranného obalu s dřevěným víčkem.

Frgále
Pomalu se nám začínají sbíhat sliny na pravé valašské Cyrilovy frgály přímo z Valašska, které k nám přiveze pan František Špalek z Hrachovce u Valašského Meziříčí. Těšit se můžete také na svatební koláčky a Štramberské uši.

Divoká kosmetika
Nejen ženy ocení stánek firmy „Divoká kosmetika“, pana Otomara Černého. Jeho firma je výrobcem vysoce kvalitních produktů z divoce a přirozeně rostoucích bylin Broumovského výběžku a Orlických hor. Léčivé byliny nepěstují monokulturním způsobem ani nevykupují od různých dodavatelů. Sběr léčivých bylin pro výrobu probíhá v přirozených lokalitách výskytu léčivek, které nesuší ani jinak neupravují, ale ihned čerstvé komponují do výrobního procesu.

Med
Vánoční jarmark nám krásně provoní medový stánek pana Richarda Waldsbergera z Brna, který má rodinný včelařský provoz. V současné době má 60 včelstev na včelnicích kolem Brna i na Vysočině. Kromě skvělého medu vyrábí také předměty ze včelího vosku a propolisové masti.

Bižuterie Arabela - ručně vyráběné šperky
Na vánočním jarmarku se můžete těšit také na ručně vyráběné šperky, záložky do knih, klíčenky, magnety, zrcátka a mnoho dalšího od velmi zručné studentky Nikoly Tisoňové. Vše 100% handmade s vlastními grafickými motivy.

Farma Amálka
S mléčnými produkty se u nás na jarmarku představí také farma Amálka z Moravského Krasu. Můžete se tedy těšit na kozí či ovčí sýry a jogurty ověnčené řadou ocenění, jako je Chuť jižní Moravy 2017 a 2018, Regionální potravina Jihomoravského kraje 2017 a značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt.

Madlina zavařovna
Pod značkou „Madlina zavařovna“ k nám zavítá paní Magdaléna Horká, která vám podle motta „Zavařit se dá cokoliv“ nabídne tradiční i netradičních džemy a zavařeniny, sirupy, pěkně ostré hořčice, pikantní omáčky ke grilování a různé speciality k sýrům, paštikám i jen tak, když Vás honí mlsná.

Cidre99
Ze Zlínského kraje k nám zavítá pan inženýr Jakub Neuls se značkou „Cidre99 s.r.o.“, jehož cílem je zpracovávat vlastní ovoce tradičními způsoby, za použití minima přídavných látek a nabízet zákazníkům jablečné nápoje tak, jak je pamatují generace před námi.

Ekofarma NELEPEČ
Ekologické hospodaření jim dává smysl, žijí v souladu s přírodou, se vším dobrým i zlým co to přináší. Jde jim o více než jen o jídlo a naše zdraví, jde jim především o kousky naší země. Ekofarma Nelepeč k nám na jarmark zavítá se svými mléčnými výrobky, které stojí zato ochutnat.

Bylinky do domu a PELERO
Na jarmarku nezapomeňte ani na bylinky. Od Dolních Kounic k nám zavítá malé zahradnictví „Bylinky do domu“, kde se zaměřují na pěstování zeleninových a květinových přísad a také bylin, které zpracovávají na vlastní čajové směsi a sirupy.
Spolu s nimi najdete na stánku také zástupkyni spolku „PELERO CZ z.s.“ a vědecko-výzkumnou pracovnici Ústavu pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství agronomické fakulty, paní Ing. Blanku Kocourkovou, CSc., která bude mít na starost bylinkové poradenství.

Pivovary
Co bychom to byli za jarmark, kdyby u nás neteklo pivo proudem ;)
Pozvání na náš jarmark přijalo hned několik pivovarů z blízkého okolí. Každé jejich pivo je jedinečné a připravené podle originálních receptur, které stojí zato ochutnat. Chybět samozřejmě nebude ani pivo z naší univerzitní produkce, které si také určitě nenechte ujít.

Pivovar Vranov

Pivovar Richard

Pivovar Křikloun

MAMS s.r.o.
Firma „MAMS s.r.o.“ přichází na trh s prvním nealkoholickým perlivým nápojem „Champi“, který je pouze z českých jablek, bez přidaného cukru, aromat, umělých barviv a konzervantů. Nápoj je určen k oslavě života jako takového a na náš jarmark se proto skvěle hodí.

Hospic sv. Alžběty Brno
Na našem jarmarku si budete moci také zakoupit ručně vyráběné vánoční produkty, jako například ručně malované hedvábné šátky, adventní věnce, dekorace, svíčky, svícny, sušené byliny, čaje a mnoho dalšího od dobrovolníků, sponzorů a pacientů Hospice sv. Alžběty v Brně. Jsme moc rádi, že přijali naše pozvání.

Eva Haluzová
Komu při návštěvě našeho jarmarku vyhládne, ať se určitě zastaví u stánku paní Evy Haluzové z Brna Maloměřic. S láskou pro vás připraví různé pochoutky z vlastnoručně vyrobených sýrů, jednohubky z bramborových střapaček se zelím a jiné dobroty. Posilnit se budete moci také domácím svařeným vínem či medovinou.

Jiří Křížek
Milovníky středomořské kuchyně potěší stánek pana Jiřího Křížka z Prostějova, jehož malá rodinná firma se specializuje na výrobu nakládaných sušených rajčat. Rajčata dováží z Itálie, kde jsou pěstována na rodinné farmě tradičním starým způsobem. K nakládání pak používají (mimo rajčat) výhradně české produkty. Svou produkci doplní ještě produkty z řecké gastronomie.

Zdeněk Zábojník
Milovníci vína si přijdou na své u stánku zástupce Vinařského spolku Chvalovice, pana Zdeňka Zábojníka, jehož vína získala zlaté medaile na výstavách vín v Brně a Moravských Budějovicích. Své poklady vyrábí tradiční metodou a uchovává je ve 250 let starém pískovcovém sklepě.

Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník
Z města v samém srdci přírody k nám na jarmark zavítá se svými produkty Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník. Škola má dlouholetou tradici, která u zemědělských oborů sahá až do roku 1867 a u potravinářských a gastronomických oborů do roku 1952.
Ochutnat a zakoupit si u nich budete moci uzenářské výrobky, sladké i slané pečivo a cukrářské výrobky, které získaly ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje. Těšit se můžete i na ukázku řemesel.

GARDEN secrets
Na stánku GARDEN secrets paní inženýrky Barbory Botkové se můžete těšit na skvělou harmonii barev a chutí. Její rodinná firma vyrábí originální kombinace bylinných a ovocných sirupů, džemů a marmelád, pečených čajů, čatní, cookies a jiných dobrot. Vše je vyráběné z neošetřeného ovoce a bylinek z jejich zahrad a sadů.

Eliška Doležalová
Na jarmarku dáváme prostor nejen našim absolventům, ale také studentům. Jednou z nich je studentka oboru Technologie potravin na Agronomické fakultě, Bc. Eliška Doležalová. Její vášní je práce s přírodními materiály a léčivé kameny. Macramé a jiná výtvarně-řemeslná tvorba jí pomáhá relaxovat při studiu.

Breadway
Dalším stánkem z řady občerstvení je firma Equifarm s.r.o. a jejich BWS bistro.
Těšit se můžete na výborné krémové polévky, ragú, pečivo Breadway ® a výrobky z něj, jako je obložený chléb, tapas a sandwich.

Keramika Petres
Na stánku paní Petresové z Doubravic nad Svitavou budete moci obdivovat a zakoupit krásnou ručně točenou, dekorovanou a malovanou užitkovou keramiku, která má již 28 letou tradici a je tvořená srdcem. V jejich sortimentu můžete najít hrnky, talířky, misky, cukřenky, meďáky, jablečňáky, aromalampy a mnoho dalšího.

PiXi Design - Radek Kovařík
Dalším prodávajícím z řad našich studentů je pan Bc. Radek Kovařík, student oboru Nábytkové inženýrství z lesnické a dřevařské fakulty. Spolu s kamarádem založili firmu PiXi Design s.r.o. kde mu pod rukama vznikají úžasné výrobky ze dřeva, jako například diáře a deníky, stylové a módní doplňky, vánoční ozdoby a mnoho dalšího.

BONIFÁCO
Na jarmarku se Vám představí také kavárna Café Bonifáco, mající zázemí v srdci Černých Polí. Ochutnáte horké nealko nápoje s dužinou zajímavých kombinací a chutí nebo horké ovoce v alkoholu, punč či sladké pohankovo-jáhlové hrudky. Nabídne Vám i zajímavé dárky, jako jsou kameny pro mineralizaci vody, minerální náramky, relaxační polštářky nebo zelenou kávu.

Luboslav Ďurčo
Až z daleké Zašové ve Zlínském kraji k nám přijede představit své produkty pan Luboslav Ďurčo, jehož rodinná firma funguje již 27 let. Zabývá se hlavně výrobou sýrů z ovčího a kravského mléka, konkrétně sýrových nití, oštěpků, česnekových bochánků, sýrových škvarků a mnoho dalšího. Své umění předvádí také ve Valašském skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm.

Lucky Service, s.r.o.
Vánoční jarmark nám krásně provoní vůně tradičního trdelníku, pečeného na dřevěném uhlí od firmy „Lucky Service, s.r.o.“. S láskou jej pro Vás připraví absolvent naší lesnické a dřevařské fakulty, Ing. Radek Jiroušek se svým týmem.
Už teď se nám sbíhají sliny …

Mgr. Jarmila Podhorná
Na jarmarku nepřehlédněte ani bylinkový stánek paní magistry Jarmily Podhorné, která jako první v České republice začala vyrábět a prodávat gemoterapeutika (tinktury z pupenů rostlin). Na jejím stánku najdete tinktury z bylin, tinktury z pupenů a bylinnou kosmetiku.

Vojenská pekárna Technického muzea v Brně
Kdo miluje vůni čerstvě upečeného chleba, ten by se měl zastavit u pekařů z Technického muzea v Brně, kteří přímo na jarmarku oživí historii pekařství a předvedou výrobu chleba ve vojenské peci z padesátých let minulého století. Chleba se bude péci již od časného rána, tak se pro něj nezapomeňte zastavit!

Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny
Na jarmarku se představí se svými výrobky také Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny, který přiveze adventní věnce, adventní svícny, vánoční vazby a také bude brát objednávky na vánoční stromky z Moravského krasu.

Firma TILAPIA
Každé sousto se vám rozplyne na jazyku a zcela vás zahltí úžasný vjem jemné chuti při ochutnání výrobků firmy „TILAPIA s.r.o.“ z Tábora. I ti, co nikdy nejedí ryby, po ochutnání kousku slupnou zbytek jako malinu. Navíc jsou všechny jejich výrobky lehce stravitelné, obsahují jen minimální obsah tuku a získali řadu ocenění, jako například „Česká chuťovka“, „Chutná hezky Jihočesky“, „Zlatý klas“, „Grand Prix For Gastro“ a „Regionální potravina“. Těšit se můžete i na malé občerstvení ve formě fritovaných rybích hranolek.

Slovenská firma FYTOPHARMA
V nadcházejícím zimním čase mnoho z nás uvítá produkty slovenské firmy FYTOPHARMA, a.s., která se zabývá zpracováním léčivých rostlin do bylinných čajů a čajových směsí. Dále vyrábí také ovocno-bylinné a pravé čaje, spolupracuje na výrobě kosmetických přípravků a výživových doplňků ve formě sirupů či kapslí.

Pekařství Křižák
Věříte, že ty opravdu dobré věci mají být jednoduché? V „Pekařství Křižák“ tomu věří, dělají to dobře a získávají jedno ocenění za druhým. Staví na znalosti svého řemesla, díky němuž dovedou pečivo dělat tradičně, pouze ze základních surovin a domácího kvásku. Na našem jarmarku se můžete přesvědčit.

 

Děkujeme partnerům století mendelu

Mohlo by vás zajímat

Pozvánka na Jarmark století 30. 11. 2019

Pozvánka na Jarmark století…

Srdečně Vás zveme do kampusu Mendelovy univerzity v Brně,…

Jarmark století 30. 11. 2019

Jarmark století 30. 11. 2019

Vánoční jarmark v areálu Mendelovy univerzity v Brně završí…

Mapka jarmarku v kampusu Mendelovy univerzity v Brně

Mapka jarmarku v kampusu…

Navštívíte areál naší univerzity vůbec poprvé? Nevadí, s…

Prodejci na Velikonočním jarmarku století

Prodejci na Velikonočním…

Představujeme Vám lokální i oceněné prodejce na Jarmarku…

PG PG SLOT การทดลองเล่นสล็อต pg slot PG SLOT พีจีสล็อต เว็บสล็อตที่